Wijzigingen voor 8-tallen!

Nieuws afbeelding Beste ouders, spelers en speelsters van de 8-tallen, 


Middels dit bericht willen wij jullie tijdig informeren over een belangrijk wijziging in trainingstijden en ā€“ dagen voor alle 8-tallen. 


Concreet houdt deze wijziging in dat alle 8-tallen 2x per week training krijgen. Dit zal op de maandagen en donderdagen van 16.00-17.00 uur georganiseerd gaan worden. 


Het doel van deze wijziging is het vergroten van de kwaliteit van trainingen en het maken van een kwaliteitsslag voor de gehele 8-tallenlijn. 


In het verleden was het zo dat in de 8-tallen een selectie had plaatsgevonden. Zoals inmiddels bekend, heeft deze sinds dit seizoen niet plaatsgevonden. De gedachte erachter is dat alle kinderen op deze manier nog een jaar krijgen zich te ontwikkelen alvorens er een selectie voor de D-jeugd zal plaatsvinden. Alle 8-tallen hebben daarom prioriteit en krijgen een gelijke behandeling. Vorig jaar lag deze prioriteit nog bij de D11-tallen. We werken dus terug. 


Zoals ieder jaar was het vinden van geschikte trainers een hele klus. Schoolroosters, kwaliteit en ook beschikbare tijd en beschikbaarheid van ruimte op het veld, gooiden vaak roet in het eten. Het was dan ook een ratatouille aan trainingstijden. Het kon ook zo zijn dat trainingen niet door konden gaan. Daar willen wij vanaf! 


Door de trainingen te verplaatsen naar de maandag en donderdag ontstaat er ruimte op de velden en is het vinden van geschikte trainers makkelijker te realiseren. De trainingen kunnen worden aangeboden op de watervelden en dus iedereen leert ā€˜3-Dā€™ technieken. 


We gaan het zeer professioneel aanpakken; zo geeft o.a. de trainer van Heren 1 ook trainingen, en kunnen coaches veel beter de opbouw van het spel samen leren ontwikkelen. 


Komend seizoen wordt ook het Athletic Skills Model (ASM) uitgerold (diversiteit in sporten en niet alleen hockey, maar ook andere sporten en spellen). Dit wetenschappelijk bewezen model zorgt ervoor dat sporters fitter, gezonder en beter in bewegen en sport worden. Je wordt er een completere sporter door. Het ASM maakt gebruikt van zogenaamde donorsporten; sporten die gemeenschappelijke handelingen hebben. Een goed voorbeeld hiervan is de bekende voetballer Ibrahimovic. Naast een fantastische voetballer zijn heeft hij ook de zwarte band taekwondo. We zijn ook een samenwerking aangegaan met een Tennis- en Basketbalclub om juist hier wat in te betekenen. Door veelzijdig te sporten wordt de kans op blessures verkleind en wordt de motivatie en prestatie vergroot. NMHC 'Nijmegen' wil een leven lang hockey promoten. Het niet te snel specialiseren en de nadruk op het opleiden leggen heeft dan ook een prominente plaats in onze beleid.


Verder willen we bekijken of het mogelijk is om de kinderen na hun trainingen (tussen 17.00-18.00 uur) sportief aan het werk te zetten of op een passend manier op te vangen. 


Ook zaalhockeytrainingen zullen in de maanden december, januari en februari aanboden worden voor alle 8-tallen. De mogelijkheid om onderlinge wedstrijden te organiseren wordt nog nader bekeken. 


We begrijpen als geen ander dat deze verandering ook iets betekent voor jullie privésituatie. We hopen dan ook d.m.v. de bovenstaande onderbouwing begrip te krijgen over het belang van de te maken kwaliteitsslag. Uiteindelijk profiteert iedere speler hiervan. 


Met vriendelijk groet,
Mark Peart (Technisch Manager 'Nijmegen')
Marnix van Trigt (Verenigingsmanager 'Nijmegen')
Sandor Verkaart (Voorzitter Jongste Jeugd 'Nijmegen')

 
Geplaatst op 6-7-2017 | Jongste Jeugd

Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.