Swim to Fight Cancer 9 sept!

Nieuws afbeelding

Op zondag 9 september wordt voor de eerste keer Swim To Fight Cancer Nijmegen georganiseerd. 


Een ieder van ons heeft met kanker te maken, ik denk dat er niemand is die dit leest en niet iemand kent die kanker heeft of heeft gehad. 


Persoonlijk heb ik mijn dochter van haar 12tot haar 17tegen botkanker zien vechten en helaas heeft haar lichaam de strijd in 2015 verloren. Ik ben dan ook super gemotiveerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen, zodat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is en andere families niet door de hel hoeven te gaan, waar wij nog steeds middenin zitten. Daarom heb ik ook JA gezegd om voorzitter te worden van de Swim in Nijmegen en de vereniging Aqua-Novio’94 heeft dit initiatief ook opgepakt.

 


Nadat Nijmegenaren de afgelopen jaren moesten uitwijken naar Den Bosch of Apeldoorn, krijgen we nu onze eerste Nijmeegse editie. Een recreatief zwemevenement in de Spiegelwaal waar de zwemmers zich laten sponsoren voor Fight Cancer. De gemeente Nijmegen heeft het initiatief omarmt en burgemeester Bruls is persoonlijk ook zeer betrokken. Hij zal zowel het startschot geven, als de overhandiging van de cheque op het einde van de dag. We hebben naast de burgemeester ook burgemeesters van omliggende gemeente als ambassadeur, maar ook onder andere de commissaris van de Koning, Perry Ubeda, Cathy van Beek en Nyls Korstanje, De reden van deze mail is om te vragen of jullie als vereniging dit evenement ook willen steunen.

 


Fight Cancer en het KWF

Fight Cancer is de stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding en zij besteedt de binnengekomen gelden aan jonge, talentvolle artsen en onderzoekers die op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Eén van de artsen die onder andere dankzij de Swim to Fight Cancer onderzoek kan verrichten is Mark Rijpkema van het Radboud UMC. Maar voordat Fight Cancer dit volgend jaar weer kan doen, moet de Nijmeegse Swim met succes georganiseerd worden.

 


Hoe kan jullie vereniging de organisatie steunen?

We zouden het heel erg op prijs stellen als jullie het evenement binnen jullie vereniging bekend willen maken bij jullie leden en jullie leden zo enthousiast worden dat ze met een team mee gaan zwemmen. Naast deelnemers zijn we ook op zoek naar sponsoren en vrijwilligers. We zouden het geweldig vinden als jullie de oproep met jullie sponsoren zouden willen delen, ook met kleinere donaties zijn we heel blij. We hebben een aantal standaard pakketten samengesteld vanaf 250 euro, maar staan ook zeker open voor een samenwerking op maat. Samen kunnen wij een mooi evenement toevoegen aan de Nijmeegse evenementenkalender en ons tevens profileren als talentenclubnetwerk.


De gelden die binnenkomen voor de organisatie, worden overigens strikt gescheiden van de donaties die binnenkomen uit de sponsoring van de zwemmers voor het goede doel. Dat bedrag gaat 100% naar Fight Cancer.

 


In 2014 was de eerste editie in Den Bosch, via deze link (https://www.youtube.com/watch?v=mdn6fgFbO18) kun je alvast een indruk krijgen wat voor een feest het ook in Nijmegen kan worden.


Alvast heel erg bedankt en alvast een fijne zomer gewenst!


Met sportieve groet

Astrid van Hest
Voorzitter StFC Nijmegen
Telefoon: 06-19681571

  
Geplaatst op 5-7-2018 | Laatste Nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Persbericht Hockeyclub Nijmegen
Club Kakebeke

Sponsoren