Nijmegen MD1 tweede op NK

Nieuws afbeelding

HILVERSUM - De mini blue sisters van NMHC "Nijmegen" MD1 hebben afgelopen zaterdagmiddag op het complex van hockeyclub de Gooische een geweldige prestatie geleverd door tweede te worden tijdens het Nederlands kampioenschap voor D-jeugd (D-Day). In de finale waren de leeftijdsgenoten van Oranje Rood te sterk.

Nijmegen, dat in de poulewedstrijden afrekende met Schaerweijde, Bloemendaal en GHBS, begon sterk aan de kruisfinale tegen Rotterdam. De ploeg van de trainers Bente Pieters en Jesper Simons domineerde door goed samenspel. Het leverde in de beginfase mooie combinaties op waarbij de Nijmeegse aanvallen moeilijk te verdedigen waren voor de defensie van Rotterdam. In de 25eminuut komt Nijmegen op voorsprong door een perfect ingeslagen strafcorner 1-0. In de laatste minuten wordt het nog even spannend maar de Nijmeegse keeper weet de nul vast te houden en het bereiken van de finale is een feit.

Tijdens de finale tegen Oranje Rood maakte beide ploegen er een leuke wedstrijd van. De Nijmeegse formatie liet zien over voldoende aanvallende kwaliteiten te beschikken en kwam een paar keer gevaarlijk voor de Eindhovense keepster. Desalniettemin nam Oranje Rood na 13 minuten de leiding om met een voorsprong de rust in te gaan. Na rust hield het team uit Eindhoven stand, waardoor Oranje Rood met een 1-0 eindstand landkampioen bij de meisjes D is geworden.

Een meer dan geweldige tweede plaats voor de Nijmeegse meiden die eerder ook alle kampioenschappen in het district Noord-Oost Nederland wisten te veroveren.