G-hockey

In 1994 is de hockeyclub N.M.H.C."Nijmegen" gestart met het aanbieden van hockey-faciliteiten voor verstandelijk gehandicapten; het G-hockey.

Teams
We hebben inmiddels ongeveer 20-25 leden. Deze zijn verdeeld over drie groepen, twee wedstrijd spelende teams en een aantal trainingsleden. Dit zijn leden die alleen trainen en geen competitiewedstrijden spelen.

Training
Iedere woensdagmiddag van 17:00-18:15 uur trainen wij op veld  4 (met uitzondering van de lagere schoolvakanties). De training wordt gegeven door twee enthousiaste trainers die hulp krijgen van stagiaires van een sportopleiding. Ook is er dikwijls een keeperstrainer voor de keepers. In de winterstop zijn de velden vaak bevroren en kunnen we niet buiten hockeyen. Om toch goed voorbereid de winterstop uit te komen gaan we, meestal in februari, zaalhockeyen.

Competitie
Beide teams spelen competitiewedstrijden tegen andere g-hockey teams in de regio. In de poule zitten 5 andere g-hockey teams. Per seizoen zijn er tien competitiewedstrijden. Deze wedstrijden zijn altijd op zaterdag.

Ieder team heeft een keeper en meerdere spelers die door de coach gewisseld worden tijdens de wedstrijd.

Een G-hockey wedstrijd duurt 2 x 25 minuten met een rusttijd van 5 minuten.

Activiteiten
Naast de competitie en trainingen organiseren we elk seizoen ook andere sociale activiteiten welke zijn terug te vinden in de jaarkalender die al onze leden krijgen. 

G-hockey bij OLROUND, lees hier het verslag van het superleuke uitje!

G-hockey commissie
Om alle zaken goed te regelen, hebben wij een G-hockey commissie die zich inzet voor de Ghockeyers. Deze commissie bestaat uit enkele ouders van G-hockeyers en de trainers. De missie van de G-hockey commissie is: "Hockey bereikbaar en toegankelijk maken voor lichtverstandelijk beperkten”

Lid worden
Ben jij ouder dan 14 jaar, licht verstandelijk beperkt en lijkt het je leuk om te leren hockeyen of kan je al hockeyen? Schrijf dan een mail met jouw naam en leeftijd naar: [email protected]. Je kunt je aanmelden voor drie proeftrainingen om kijken of je het leuk vindt en of het van beide kanten klikt. Daarna vindt er met jouw ouders en/ of begeleiders een evaluatiegesprek plaats.