G-hockey

In 1994 is de hockeyclub N.M.H.C."Nijmegen" gestart met het aanbieden van hockey-faciliteiten voor verstandelijk gehandicapten; het G-hockey.

Teams
Inmiddels is de groep g-hockeyers gegroeid en hebben we ongeveer 20-25 leden verdeelt over twee groepen. Deze twee groepen trainen iedere week apart van elkaar en zijn ingedeeld naar niveau.

Training
Iedere woensdagmiddag van ongeveer 17.00-18.30 uur trainen wij op veld 4 op het complex van N.M.H.C."Nijmegen". De training wordt gegeven door twee enthousiaste trainers die hulp krijgen van stagiaires van de sportopleiding. Ook is er een keeperstrainer die de keepers speciale training geeft.

In de winterstop zijn de velden vaak bevroren en kunnen we niet buiten trainen. Om goed voorbereid de winterstop uit te komen, gaan we in februari zaalhockeyen.

Competitie
Beide teams spelen competitiewedstrijden tegen andere g-hockey teams in de regio. In de poule zitten 5 andere g-hockey teams. Per seizoen zijn er tien competitiewedstrijden. Deze wedstrijden zijn altijd op zaterdag.

Ieder team heeft een keeper en meerdere spelers die door de coach gewisseld worden tijdens de wedstrijd.

De wedstrijd voor 6-tallen duurt 2 keer 25 minuten.

Activiteiten

Naast het hockeyen organiseren we ieder jaar ook spelersbijeenkomsten, teamuitjes, clinics van dames 1 of heren 1 van N.M.H. C."Nijmegen" en spelen we een of meerdere toernooien. De activiteiten van dit jaar zijn terug te vinden in de jaarkalender die aan iedere g-hockeyer per mail wordt toegezonden.

G-hockey commissie
Om alle zaken goed te regelen, hebben wij een g-hockey commissie die zich inzet voor de g-hockeyers. Deze g-hockey commissie bestaat uit enkele ouders van de g-hockeyers, de trainers en een voorzitter. De missie van de g-hockey commissie is: "De g-hockeyers laten sporten en bewegen op eigen niveau.”

De leden van de g-hockey commissie zijn terug te vinden op de website onder de club > commissies.

Lid worden
Lid worden kan altijd! We zijn op zoek naar (licht) verstandelijk beperkten ouder dan 12 jaar.

Als het je leuk lijkt om een keer mee te doen, dan kan je je aanmelden voor 3 gratis proeftrainingen. Stuur een mail met je naam, leeftijd en hockeyervaring naar [email protected].

Na deze drie proeftrainingen zullen we gaan evalueren en kijken of het van beide kanten klikt.